El cofundador del PP Manuel Milián Mestre s'ha mostrat colpit per la crisi oberta al partit per l'enfrontament de la direcció estatal contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. "Com a fundador del PP, estic esmaperdut per l'espectacle insòlit que ofereix en aquests moments". "Com diu el vell refrany: Qui es fica al llit amb nens petits, es lleva amb el cul mullat", ha afegit al·ludint al suposat infantilisme d'alguns dirigents populars. Ayuso ha comparegut davant la premsa aquest matí denunciant una maniobra de Gènova amb espionatge contra ella: "És molt dolorós que dirigents del meu partit, en lloc de donar-te suport, siguin els qui et volen destruir", ha dit. L'objectiu, ha assegurat, era inventar-se un "dossier" per a desprestigiar-la "personalment i políticament" per apartar-la de la cursa per la presidència del PP de Madrid. En una declaració des de la seu del govern regional, visiblement molesta, Isabel Díaz Ayuso ha assegurat que "mai no s'hauria pogut imaginar que la direcció nacional hauria actuat d'una manera tan cruel". Ha arribat a dir que és "el pitjor que es pot esperar dels polítics", perquè no hi ha una sola prova en contra d'ella; només s'han "fabricat presumptes corrupcions". Ha atribuït la maniobra als seus plans per a presidir el PP de Madrid, fet que Gènova voldria evitar. "Només vull que es doni veu als afiliats i que s'actuï d'acord amb la Llei, perquè s'està incomplint la Llei de partits", s’ha defensat.

Manuel Milián

 

 

Les acusacions d'Isabel Díaz Ayuso han tingut una resposta instantània de la direcció del Partit Popular. L'ha donat el secretari general de la formació, Teodoro García Egea, que ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu a la presidenta de la Comunitat de Madrid i que es reserven les "accions oportunes" a posteriori, sense tancar la porta a la suspensió de militància o expulsió. El mà dreta de Pablo Casado ha explicat que el setembre passat van rebre les informacions sobre els suposats contractes irregulars, que van demanar a Ayuso que ho aclarís i que no van obtenir resposta. Ha explicat que els serveis jurídics del partit ja ho estudien, que han acordat obrir-li un expedient informatiu "per culminar les investigacions" i que es "reserven les accions oportunes" un cop tinguin les conclusions. Quan se li ha preguntat si contemplen l'expulsió, ha deixat l'interrogant en l'aire.

Mentrestant, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha sortit en defensa de la seva successora, Isabel Díaz Ayuso, i ha reclamat la dimissió del secretari general del PP, Teodoro García Egea, perquè ha llançat sospites de corrupció sense cap prova. "Quan algú acusa d'alguna cosa, ha de presentar proves", ha sostingut Aguirre en declaracions a Efe. L'expresidenta madrilenya ha defensat Díaz Ayuso, perquè "ha estat extraordinàriament lleial al partit en tot moment, i al president, Pablo Casado". El president del PP gallec i de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, també ha sortit en defensa d'Ayuso i ha considerat que és "inaudit i imperdonable" si algú va encarregar al si del PP investigar un altre membre del partit, en referència a la presidenta de la Comunitat de Madrid, perquè "no és normal" que es recorri a aquests mètodes.