Milers de persones han sortit aquest dissabte al carrer per manifestar-se contra la suspensió del TC del decret del Govern que obligava a garantir un lloguer social. Convocades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i altres entitats en defensa de l'habitatge, unes 3.000 persones - 1.300 segons la Guàrdia Urbana -, s'han concentrat a l'Arc de Triomf de Barcelona, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Poc després de les 11 del matí, la manifestació ha començat a caminar passant per davant del Parlament de Catalunya i acabant al centre del parc de la Ciutadella, davant la Glorieta de la transsexual Sònia. Ara fa una setmana, el Tribunal Constitucional va anul·lar el decret llei de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge impulsat el 2019 pel Govern, que obligava els grans tenidors a oferir lloguer social a les persones vulnerables que ocupin il·legalment un habitatge.

La petició al futur Govern de la Generalitat

Amb càntics i pancartes a favor del dret de l'habitatge, s'han adreçat a tots els partits que es presenten a les eleccions del 14-F perquè treballin per acabar amb els desnonaments i l'emergència habitacional que es viu a Catalunya.

Més concretament, els concentrats han reclamat al futur Govern català que la primera cosa que faci sigui crear la mateixa norma tombada pel Tribunal Constitucional en format de llei. L'objectiu és blindar-la davant els tribunals, ja que la resolució del constitucional considera que el rang de decret "resulta insuficient".