Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a Oviedo (Astúries) en defensa de l'oficialitat de la llengua asturiana. Els manifestants han demanat la modificació de l'Estatut d'Autonomia del Principat d'Astúries perquè s'inclogui l'asturià com a llengua oficial.

Les entitats convocants han xifrat en 30.000 els assistents, mentre que la Policia Local n'ha estimat 5.000. La manifestació ha comptat amb la presència de representants de les principals organitzacions sindicals del territori i amb dirigents de la Federació Socialista Asturiana (FSA-PSOE), Izquierda Unida i Podemos.

El portaveu de la Xunta Pola Defensa de la llengua asturiana, Xoxé Candel, s'ha mostrat satisfet per l'èxit de la convocatòria i ha destacat la pluralitat de suports amb els que compta la proposta. A més, ha explicat que aquesta reivindicació "no va en contra del castellà" sinó que pretén protegir el patrimoni asturià i ha assenyalat que la reforma "es pot fer immediatament".

A la concentració també s'ha reivindicat l'oficialitat del gallec-asturià per la zona de l'Eo i el Navia. Per aquest motiu, la marxa també ha tingut el suport d'associacions com Reciella-Families pol Asturianu, Iniciativa pol Asturianu i Plataforma pola Oficialidá del Gallego-Asturiano.