Dures crítiques de Miguel Tellado, portaveu del PP al Congrés dels Diputats, contra l’aliança entre el govern espanyol i els partits independentistes a la Cambra Baixa. En una conferència titulada Parlamentarismo en defensa de la democracia que ha pronunciat al Club Siglo XXI, ha criticat que “Pedro Sánchez i els seus socis representen l’antiparlamentarisme” i “han convertit el Congrés en un lloc on és impossible debatre amb normalitat”. El portaveu popular a la Cambra Baixa s’ha remuntat a la moció de censura del 2018 que va fer fora Mariano Rajoy de la Moncloa com el moment en el qual Sánchez “va assumir que necessitava involucrar en la partida els jugadors que el sistema havia vetat per ser incompatibles amb ell”. Tellado ha al·ludit a una “relació simbiòtica” entre el president espanyol i els partits que donen suport al Govern: “Sánchez no tindria poder sense ells i els seus socis mai no podrien executar la seva agenda sense ell”. “La successió de disbarats, casos de nepotisme i mentides s’han convertit en una mena de camuflatge protector”, ha sostingut.

Preguntat per si el PP es planteja presentar una querella per prevaricació contra la presidenta del Congrés, Francina Armengol, després que la proposició de llei d’amnistia torni a la Comissió de Justícia, no hi ha tancat la porta i ha asseverat que els populars es reserven “tota mena d’accions” al respecte. El PP ha presentat una reconsideració a la Mesa del Congrés al·legant que la llei d'amnistia ha decaigut i no pot tornar a la comissió perquè, per majoria absoluta, el ple va rebutjar de manera “clara i inequívoca” que “el text continuï viu”. Tellado reprova que Armengol hagi comès “greus irregularitats”, hagi “assumit el paper de primera servidora de Pedro Sánchez”, hagi abandonat “la seva tasca d’àrbitre”, “incompleixi de manera reiterada” el Reglament del Congrés. L’exhorta a ser “més responsable i acotar-se a les responsabilitats del seu càrrec”.

Parlant de la llei d’amnistia, el portaveu parlamentari del PP ha arguït que els independentistes i els socialistes “volen una norma que suposi la impunitat total d’un sol home: Carles Puigdemont”. I, per aquest motiu, ha acusat Junts, ERC i el PSOE d’estar “pactant una llei a cop de providència judicial, responent des del Congrés dels Diputats a cada actuació judicial”. “Treballen per destruir tot punt de trobada entre espanyols: un per convicció i els altres, per tacticisme o conveniència”, ha exclamat. En relació amb les crítiques de diputats a jutges, Miguel Tellado ha reprovat que el Govern hagi “fet de les calúmnies a jutges i magistrats la regla general de qualsevol debat amb la complaença de la presidenta del Congrés”.

Tellado assevera que Sánchez ha hagut de fer un oferiment “amb testimonis” davant les malfiances dels seus socis

Miguel Tellado també ha reaccionat a les declaracions de Pedro Sánchez dels últims dies. Sobre la proposta que ha fet avui el president espanyol de reformar la Llei d’Enjudiciament Criminal per limitar els temps de les instruccions i intentar convèncer Junts, ha considerat que “és un oferiment per intentar satisfer els seus socis” i ha destacat que “s’ha vist obligat a fer-lo amb testimonis” en una entrevista televisiva perquè “ni els seus socis es fien d’ell”. En relació amb les paraules de Sánchez la setmana passada assegurant que “els independentistes no són terroristes”, Tellado li ha etzibat que ja “no només canviï d’opinió segons la conjuntura política”, sinó que “també anticipi el que els tribunals sentenciaran: és el poder legislatiu, l’executiu i el judicial personificats en un sol home”, ha lamentat.

Encara sobre Pedro Sánchez, Miguel Tellado ha apuntat que “el PSOE amb Sánchez està en concurs de creditors” i ha acusat Pedro Sánchez “d’aplicar al peu de la lletra les idees que Maquiavel va formular al segle XVI i que parteixen de la tesi que el governant ha de fer només allò que contribueixi a reforçar el seu poder”. “La seva filosofia és molt més propera a les idees absolutistes que a les democràcies liberals”, ha conclòs.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!