El president a l'exili, Carles Puigdemont, publicarà un llibre el proper 2 d'abril, tal com ha anunciat en una publicació al seu compte d'Instagram. El llibre es titula M'explico. De la investidura a l'exili i es podrà llegir en català i en castellà. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

El 2 d’abril #Mexplico 😉

A post shared by Carles Puigdemont🎗 (@carlespuigdemont) on

El llibre és de l'editorial La Campana i l'ha escrit a quatre mans amb Xevi Xirgo, director d'El Punt Avui. En el llibre, Puigdemont assegura que no és un relat blanc ni faltat d'autocrítica i demana "generositat i indulgència", ja que en alguns moments de la història l'independentisme no queda bé i afegeix que ell tampoc.

El president Puigdemont també admet que durant bastant temps s'ha plantejat guardar el llibre en un calaix, però explica que ha decidit publicar-lo perquè creu que el seu contingut pot ser "útil" no només per entendre millor el passat i el present, sinó especialment per "preparar-nos per al futur".

"Que sigui útil i positiu no significa que estigui lliure d'algunes amargures que tots hauríem volgut estalviar-nos: no és un relat blanc, ni conformista, ni faltat d'autocrítica. És un relat narrat en alguns moments de viva veu, com una narració gairebé en directe", ha afegit.