El diari dels metges alemanys, l'Ärzte Zeitung, s'ha mostrat horroritzat amb el que ha passat en les residències d'avis a l'Estat espanyol, amb l'epidèmia del coronavirus, que no té equiparació amb cap altre país europeu. El diari es pregunta obertament: "Espanya ha deixat morir de forma deliberada els avis per coronavirus?", en un títol demolidor.

"A cap altre país d'Europa han mort tantes persones de Covid-19 en les residències d'avis com a Espanya. Del total de 27.100 víctimes del coronavirus a Espanya, més de 19.500 han estat víctimes en llars d'avis", indica. No es mostra sorprès pel fet que 4.000 famílies hagin iniciat accions legals pel que ha passat.

El diari cita una testimoni, de nom Beatriz, que assegura que l'hospital Severo Ochoa de Madrid no va acceptar la seva mare tot i que patia símptomes severs de coronavirus, "perquè no acceptaven persones més grans de 75 anys amb males condicions prèvies". L'àvia va morir sola en la seva habituació a la residència Domus VI el 24 de març, explica.

Ärzte Zeitung

"Espanya ha deixat morir de forma deliberada els avis per coronavirus?", es pregunten els metges alemanys

"No és un cas aïllat. Unes 4.000 famílies d'avis residents que han mort pel Covid-19 han iniciat procediments legals. Perquè està creixent una sospita generalitzada. Van deixar de forma deliberada que el coronavirus matés els residents de les residències d'avis a Espanya?", afegeix Ärzte Zeitung.

El diari recull també declaracions de la presidenta de l'Associació Espanyola de Protecció al Pacient, Carmen Flores, que ha demanat que la fiscalia investigui. "Negar a la gent tractament mèdic és delicte a Espanya", ha insistit. I la presidenta de la major associació espanyola de residències privades, CEAP, Cinta Pascual, afegeix: "Sentíem tota la impotència. La gent moria i no hi podíem fer res. No som hospitals, no tenim metges. Els hospitals s'han negat a acceptar residents de la nostra llar d'avis per ordre de les autoritats sanitàries. No ens han donat respiradors, oxigen, proves i material de protecció. Ens han deixat sols", indica.