Després del posicionament de 41 senadors francesos a favor del procés català, i de la visita que ha anunciat per dilluns l'excandidat socialista a la presidència de la República Benoît Hamon als presos polítics, segueixen els moviments sobre Catalunya. França ha desencallat l'obertura de l'Oficina Pública de la Llengua Catalana a Perpinyà, que estava bloquejada des de feia mesos.

L'oficina, el primer organisme de promoció del català d'aquestes característiques a la Catalunya Nord, tindrà un pressupost de 100.000 euros aportats pel ministeri de Cultura francès. També hi aportaran fons les entitats locals.

Les presidentes de la Regió d'Occitània i del Consell departamental de la Catalunya Nord, Carole Delga i Hermeline Malherbe, han comparegut aquest matí juntes davant la premsa, per anunciar l'acord sobre l’Oficina Pública de la Llengua Catalana. Segons les previsions, serà efectiva a partir del mes de juny.

El fet que s'hagi desencallat l'acord ha estat molt ben rebut a la Catalunya Nord.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat