La consellera a l'exili, Meritxell Serret, serà nomenada nova delegada del govern davant la Unió Europea, tal com ja va avançar El Nacional i ha anunciat TV3. La voluntat del conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, és tancar el més aviat possible el seu nomenament per garantir de manera immediata el ple funcionament de la delegació de Brussel·les, l'única que va quedar oberta durant l'aplicació del 155.

Tot i no tancar-se, sí que es va cessar el representant permanent de l'executiu català a la Unió Europea, Amadeu Altafaj, càrrec que ara assumeix Serret. Cal recordar que el Consell Executiu d'aquest dimarts donarà llum verda a la primera fase de la reobertura de delegacions a l'exterior de la Generalitat.

Maragall confirmarà dimarts que les delegacions que es recuperaran de manera immediata seran les del Regne Unit i Irlanda, Itàlia, Alemanya, Suïssa i els Estats Units. El titular d'Exteriors ha manifestat darrerament la seva intenció que en la majoria dels casos hi hagi restitució dels delegats que van ser cessats pel 155, i es preveu que anunciï alguns nomenaments. 

El Govern ha arribat, finalment, a un acord amb l'exdelegat a París, Martí Anglada, que s'incorporarà a l'acció exterior del govern de Quim Torra. Amb tot, París no entra en la primera fase d'obertures, de manera que Anglada podria assumir algun altre càrrec.