La ministra de Política Territorial i candidata del PSC a les eleccions generals per Barcelona, Meritxell Batet, ha lamentat aquest dissabte que el president de la Generalitat, Quim Torra, "degradi la Presidència de la Generalitat" en enviar una carta als funcionaris parlant d''exili'. En declaracions als periodistes en el camp del Cerdanyola de Mataró (Barcelona), la ministra s'ha referit a la carta que Torra va enviar als funcionaris de la Generalitat el dijous per felicitar-los la Diada de Sant Jordi.

En la carta, el president afirma: "No fa falta recordar que vivim temps complicats en la política catalana. Que aquest Sant Jordi no tindrem entre nosaltres el president Carles Puigdemont i els consellers del seu Govern que estan amb ell en l'exili o que estan a la presó. Els tindrem molt presents en una jornada de festa i sentit de comunitat".

Per Batet, les referències de Torra en la seva missiva "demostren que no governa per a tots els catalans sinó que només governen per a aquells que pensen com ell i que opten per la seva opció política". "Crec que això degrada la institució de la Presidència de la Generalitat, que hauria de tenir per objectiu la representació de tots els catalans. Crec que és bo que les institucions de tots ens les puguem sentir com a pròpies tots. Aquest és un problema", ha lamentat Batet.

En resposta als periodistes, la ministra ha destacat que Torra hagi enviat aquesta nota durant el període electoral i ha raonat que s'hauria de "estalviar, més que en cap altre moment, el partidisme, dirigint cartes impròpies de la Presidència de la Generalitat".