El president Carles Puigdemont seguirà un rigorós menú de Setmana Santa a la presó de Neumünster, com els altres reclusos, segons ha informat el diari Bild citant fonts ministerials.

Divendres Sant el menjar serà peix, com marca també la tradició protestant: a l'hora de dinar, un filet de palaia amb mostassa de Dijon, patates i salsa. A la tarda, amanida d'arengada a més del pa habitual i amb l'opció de la tradicional salsitxa alemanya. 

Dissabte de Pasqua, al migdia podrà prendre arròs amb llet amb canyella i sucre, a més de fruita. I per Diumenge de Pasqua, hi haurà un ou per esmorzar i cacau en comptes del cafè. Al migdia es tornarà al menú habitual, amb un bistec al pebre amb mongetes i patates. Per Dilluns de Pasqua, que a Alemanya és festiu igual que a Catalunya, està previst guisat de carn amb verdures i fideus.

Puigdemont dorm en un palet de 90 centímetres d'ample, amb un edredó de quadres blancs i marrons, al costat d'un lavabo que està separat de la resta de la cel·la per una cortina.

El portaveu del ministeri de Justícia, Oliver Breuer, assenyala que el president es lleva a les 6 del matí, i a les 7 els caps de setmana. Entre les 8 i les 9 pot fer activitats, i entre les 9 i les 10:30 es pot moure lliurement pel bloc de cel·les. El dinar és a les 12 i el sopar a les 17, seguint l'horari del nord d'Alemanya.

Entre les 19:30 i les 20 hores s'inicia l'horari de descans, amb el denominat tancament nocturn, que en els caps de setmana comença a les 17 hores.

Segons el portaveu, Puigdemont és "molt col·laboratiu", menja i participa en les rutines del centre. "Ateses les circumstàncies, el senyor Puigdemont es troba bé", afegeix. "No vol cap estatus oficial i vol ser tractat com tots els altres", apunta. A la presó les persones que estan en règim de custòdia policial, com és el cas de Puigdemont, poden dur la seva roba personal. Però Puigdemont ha decidit portar el vestit que donen a la presó, i a més "no rep cap assignació econòmica".

Puigdemont no té especials problemes de comunicació al centre penitenciari. "Hi ha alguns membres del personal que parlen castellà. I si cap d'ells està disponible, usem un intèrpret i també ens podem comunicar en anglès i francès", indica Breuer.