Més novetats sobre les mentides de Jorge Fernández Díaz i la seva relació amb l'excomissari Villarejo. L'exministre del govern de Rajoy, va tenir durant la seva etapa al càrrec diverses oportunitats per confirmar que coneixia l'excomissari José Manuel Villarejo, i que a més s'havia reunit amb ell, però no ho va fer així, Fernández Díaz ho va negar fins a tres cops de manera pública, i una més durant la instrucció del cas Kitchen. "Mai he despatxat al senyor Villarejo"; "Jo no l'he condecorat mai"; "A penes l'he saludat en dues ocasions", així ho assegurava. Encara que, amb el que no contava l'exministre és de l'existència d'uns àudios que va publicar aquest dimecres El País en els quals es demostren les seves mentides. 

Aquest dijous Eldiario.es treu revela una llista infinita de mentides de l'exministre. La primera de les mentides de Fernández Díaz se situa en el primer any de la seva etapa com a ministre, l'any 2012, quan es va reunir amb Villarejo a la seu del Ministeri de l'Interior, en aquesta trobada també estava l'aleshores el director adjunt operatiu de la Policia, Eugenio Pino. L'exministre va demanar explícitament que aquesta reunió quedés totalment en la intimitat dels presents, però com ja és habitual, l'excomissari va decidir gravar la conversa que es produïa en aquest despatx. Aquests àudios revelen que els tres van ser els impulsors de l'Operació Catalunya dirigida contra dirigents independentistes. La cinta està inclosa en el gran arxiu que la Justícia va confiscar Villarejo; tanmateix, no s'han inclòs en la investigació del cas Tàndem. 

Indicis de corrupció el 2014

Les primeres sospites sobre l'ordre de l'exministre i un grup d'agents de buscar indicis de corrupció vinculats tant a dirigents catalans o membres del seu entorn, se situen l'any 2014. En aquell moment els diputats implicats li van demanar en seu parlamentària que donés explicacions sobre "la policia patriòtica", la seva resposta va ser directa, els va enviar al "psiquiatre". Aquesta comitiva formada dins del Ministeri, també va elaborar informes sobre altres adversaris polítics d'altres ideologies, com, Podemos, segons va confirmar la comissió del Congrés que anys després va investigar aquesta trama, que es troba ara sota investigació judicial. Aquí arriba una altra mentida de Fernández Díaz, va assegurar des de la tribuna del Congrés "la notícia sobre la creació d'aquesta unitat secreta era absolutament falsa". "Som aquí per a parlar de coses serioses. Una altra cosa és que vostès estiguin en l'obsessió en la qual estan i vegin persecucions fins i tot en somni, però això és més propi del psiquiatre que del ministre de l'Interior", va afegir el dirigent popular.

També l'any 2014, la Fiscalia Anticorrupció va desestimar els informes falsos elaborats per la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia (Udef) sobre un suposat compte a Suïssa de l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias. L'exministre va parlar del tema i va assegurar que la informació havia sortit d'aquesta unitat: "La Policia rep una informació, obre diligències, fa un informe i el porta a la Fiscalia, que decideix si es judicialitza o no". Només uns mesos més tard, Fernández Díaz va participar en el programa Salvados de Jordi Évole i, va negar, aleshores, que aquells informes els hagués elaborat la Policia, i molt menys que ell tingués alguna cosa a veure. Durant els següents mesos van continuar sortint informacions que vinculen Villarejo amb la "policia patriòtica", fruit d'aquestes investigacions, l'excomissari va declarar davant el jutge que havia treballat en una espècie de brigada en la qual ell s'encarregava d'"investigar delictes de la família Pujol, dins d'una unitat de la intel·ligència de la policia" i sense control judicial. 

"L'he saludat dos cops"

L'any 2020, quan ja no era ministre, Fernández Díaz va haver de declarar davant l'Audiència Nacional pel cas Kitchen. Davant del jutge va tornar a negar qualsevol mena de relació amb Villarejo, tot i que, va detallar que l'havia vist dues vegades: una l'any 2012, al despatx del seu director de gabinet, i una altra l'any 2016, en un dinar de comiat del director adjunt operatiu de la policia, Eugenio Pino. 

El desembre de 2021, en una de les darreres sessions de la Kitchen, va passar per comissió parlamentària i un altre cop, va poder reconèixer la reunió amb Villarejo, i no ho va fer. Una de les declaracions més importants que va fer en aquesta compareixença, va ser que davant la pregunta d'un diputat del seu partit, Luís Santamaría Ruiz, que li va preguntar: "Vostè va dir que no coneixia a Villarejo, que mai va parlar amb ell per telèfon, que mai va despatxar amb ell (...). Es ratifica?"."Absolutament", contesta l'exministre, que afegeix: "Li donaré algunes dades, perquè he tingut l'oportunitat de refrescar la meva memòria". És en aquest moment quan Fernández Díaz detalla les dues ocasions "en cinc anys al capdavant del Ministeri de l'Interior" en les quals, segons ell, va coincidir amb Villarejo.

Fernández Díaz ho limita a trobades esporàdiques, i a continuació afegeix "pel que sembla el comissari gravava a tothom". I assegurava: "Per què jo m'atreveixo a dir que no sentiran vostès cap enregistrament meu amb el senyor Villarejo? Perquè no podria haver-la, perquè mai ha despatxat ni hem estat parlant més que en aquestes dues ocasions". I finalment, insisteix: "Quan he vist en els diaris que jo he despatxat, això és mentida, ho dic clarament, és mentida. No es compadeix amb la veritat".