La compareixença de l'encara director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, i el cas Jorge Fernández en general, ha donat molt de joc a les xarxes socials. Ahir, molts internautes ja començaven a prendre's l'escàndol amb toc de gràcia i humor.

De Alfonso, convençut de la seva innocència i defensant-la a capa i espasa, no s'ha tallat ni un pèl avui al Parlament a esbroncar a tots els grups polítics etzibant-los que "no siguin hipòcrites" i "deixin la seva hipocresia per la campanya electoral". 

La superioritat amb què ha sortit a comparèixer al Parlament, clamant als quatre vents que és una persona "honesta, digna i noble", ha fet que un dels membres de les tropes imperials d'Star Wars hagi tret el cap a Twitter amb un moviment corporal que ho diu tot.

La declaració de De Alfonso "que llanci la primera pedra qui estigui lliure del pecat de conspirar", ha estat una sorpresa per a tots i així se l'ha representat gràficament a les xarxes amb un dibuix dels Simpson amb cara de desconcert.

La frase de De Alonso "els hem destrossat el sistema sanitari" s'ha colat al logotip del Ministeri.

Mariano Rajoy, que ha assegurat una i altra vegada no saber res, també ha estat protagonista en els memes que estan fent bullir les xarxes. Un Rajoy, però, amb un nas de Pinotxo una mica crescut que representa la "democràcia de tercera" que té Espanya per no haver-se plantejat dimitir ni el president espanyol en funcions, ni Jorge Fernández.

I fer veure que no ha passat res de vegades juga males passades i deixa el president en funcions amb l'aigua fins al coll.

Com no podia ser menys, Jorge Fernández també ha estat centre dels tuits i apareix despreocupat i amb uns auriculars fent veure que escolta i investiga algunes converses.

I, mentrestant, la visita de Jorge Fernández avui a l’obrador Bou a Moncada i Reixach també ha donat molt de si. I és que el ministre en funcions s'ha dedicat a fer coques de Sant Joan i se l'ha vist... amb les mans a la massa!

L'àngel de la guarda del ministre en funcions també ha estat l'estrella dels comentaris dels tuitaires. Jorge Fernández li pregunta que per què l'ha abandonat en un moment com aquest...

...i Marcelo li respon que perquè li estava aparcant el cotxe...