Des que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar eleccions generals per aquest diumenge 28 d'abril, més de dos mesos enrere, l'intercanvi de retrets, burles i desqualificacions ha anat en augment. Tant en precampanya com en campanya, candidats i formacions han posat totes les cartes sobre la taula en uns comicis clau pel futur polític i social de l'Estat.

Però els polítics no han estat els únics en dir la seva. Les xarxes porten mesos omplint-se de memes per tots els gustos. Des dels votants més ultres fins els més moderats hi han dit la seva. A continuació, un recull dels millors memes vistos a les xarxes.

"No te la juguis, fica les tres paperetes", diu aquest meme dirigit als votants de dretes espanyols. Evidentment, si fessin cas, el seu vot seria nul.

meme unitat espanya 

Dels molts memes centrats en els tres partits de dretes: PP, Cs i Vox, aquest és un dels més virals, el qual juga amb els cognoms d'Albert Rivera i Pablo Casado i amb el nom del partit presidit per Santiago Abascal.

meme casado vox rivera

Els discursos de Casado també han sigut objectiu de burles.

meme pablo casado 28a

Davant l'auge de l'extrema dreta, representada per Vox, aquest és un meme per ridiculitzar les tendències abstencionistes.

D5GBcvsWwAApBhP large

El meme que hi ha a continuació pretén burlar-se de certes accions com "donar-se petons davant les paradetes de Vox" per frenar el seu ascens electoral. 

meme auge vox

Tampoc han faltat memes sobre les imatges que ens han deixat els dos debats a quatre entre els líders de les principals formacions polítiques espanyoles.

meme debat rtve 28a

debat atresmedia 28a

meme debat atresmedia 28a

El partit favorit per guanyar les eleccions, segons les enquestes, tampoc ha pogut evitar ser criticat a base de memes a causa de la seva participació en l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

meme 155 28a

meme psoe vox 28a

El líder de Cs, Albert Rivera, sota el punt de mira pel nerviosisme mostrat als debats i pel seu gir cap a la dreta, també ha sigut protagonista d'uns quants memes.

meme rivera

Els memes sobre la situació de Catalunya en aquestes eleccions tampoc han faltat. Tant d'un bloc com de l'altre.

meme antiindepe 28a

La duresa de la candidata del PP a Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, no ha passat desapercebut.

debat 28a

I el paper dels partits independentistes en un possible futur govern espanyol encapçalat per Pedro Sánchez, tampoc.

meme sanchez independentistes 28a

meme sanchez independentistes 28a

Per les xarxes, igual que en les declaracions de tots els polítics, els usuaris han instat a votar utilitzant l'enginy.

meme vota 28a

meme 28a vota

Començada la jornada electoral, Vox ha difós per les xarxes un meme que utilitza una fotografia d''El Senyor dels Anells' per simbolitzar la seva lluita electoral contra l'independentisme, el feminisme, l'antifeixisme, alguns mitjans de comunicació i la comunitat LGTBI+ entre d'altres. La publicació ja ha rebut moltes crítiques.