Un grup de membres del PDeCAT, agrupats sota el nom de Plataforma per la Sobirania, reclamen al president, Carles Puigdemont, a través d'un manifest que no respongui al requeriment del govern espanyol, previ a l’activació de l’article 155 de la Constitució, i que es doni per finalitzada la suspensió de la Declaració d’Independència amb la qual cosa quedi proclamada la República catalana.

Plataforma per la Sobirania es va constituir l'any 2007 i es defineix com un moviment de base i  transversal al si del partit favorable a l'exercici del dret a l'autodeterminació. Signen el manifest una vintena llarga de noms, on hi figuren dirigents de llarg trajectòria d'aquest espai polític com Àngel Colom, Víctor Terradellas i Eric Bertran, entre d’altres.

“Per respecte a la democràcia, a la dignitat de la societat catalana, i de forma especial als tres milions de persones que es van mobilitzar i als més de 2 milions que van votar Sí a la independència, que ara proposem amb el major respecte i amb tota claredat, que el vergonyós requeriment enviat pel govern espanyol quedi sense resposta al ser, ja, un Estat sobirà i que la resposta s’adreci als homes i dones d’aquest país tot donant per finalitzada la suspensió de la Declaració d’Independència i proclamant la República Catalana”, reclama el  text en el darrer paràgraf.

També Llibergència, el corrent liberal del partit, aposta per la declaració d'independència, i ho ha deixat clar a través d'una piulada on mostra la plena confiança en Puigdemont.