El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, es va desmarcar del debat polític ahir durant la reunió amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller de Justícia, Carles Mundó. Com sempre ha fet des que va prendre possessió del càrrec, ara fa mig any, ha volgut mantenir el relat de la Fiscalia al marge dels interessos polítics del procés sobiranista i ha mantingut que el ministeri públic només obeeix la llei.

Amb una querella en marxa per la compra de les urnes, i dues contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que està ja camí del banc dels acusats, Maza va mantenir ahir davant Puigdemont: "Nosaltres no som actors polítics sinó que simplement ens dediquem a vetllar perquè s'apliqui la llei". 

Ho ha explicat a la sortida de la Junta de Fiscals Superiors de tot l'Estat que se celebra a Barcelona.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller de Justícia, Carles Mundó, van expressar aquest dimecres al fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que és un error insistir en la via judicial per al procés independentista perquè és de naturalesa "política".

El fiscal general de l'Estat ha reiterat que durant la reunió no es va parlar dels casos oberts perquè es tractava d'una "visita de cortesia institucional". "Ens mantenim en l'estricte terreny institucional, de l'estat de dret i l'aplicació de la llei", ha conclòs.

Exhibició de força a Barcelona

José Manuel Maza ha tornat a Barcelona per celebrar per primer cop la Junta de Fiscals Superiors de les comunitats autònomes a Barcelona amb la cúpula del ministeri públic. El fiscal ho atribueix als seus lligams personals amb Catalunya, però en el rerefons hi ha el setge judicial que hi ha sobre de qualsevol pas que fa el Govern en ple procés independentista.

junta fiscal comunitats autonomes / ACN