El tinent general Inspector General de l'Exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, màxima autoritat militar espanyola a Catalunya, ha mostrat en l'acte de la Pasqua Militar aquest dissabte a Barcelona la seva confiança que aquest any que comença "es respecti la legalitat", en una al·lusió implícita al procés independentista, a diferència del rei Felip VI, que no ha fet cap comentari sobre la situació a Catalunya.

"Per als catalans i resta d'espanyols, la nostra confiança que es respecti la legalitat i el nostre desig que es recuperin la concòrdia i la cohesió social", ha dit en el seu discurs durant la celebració de la Pasqua Militar al Palau de la Capitania General de Barcelona, seu de la Direcció de la Inspecció General de l'Exèrcit.

També ha al·ludit que el 2017 ha estat especialment greu i delicat en molts aspectes de la societat catalana i "marcat per la violència en les seves diferents manifestacions", tenint un record especial per a les víctimes dels atemptats gihadistes d'agost a Barcelona i Cambrils (Tarragona).

A la cerimònia han assistit, entre altres personalitats, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos. També hi han assistit alguns menors d'edat.

La Pasqua Militar és l'acte institucional castrense amb què s'inicia l'any militar i en el qual es realitza un balanç de l'any anterior i es marquen les línies d'acció i objectius per al següent.