Pedro Sánchez ha hagut d'abordar aquest dimecres el primer escàndol del seu Govern, pocs dies després d'haver pres possessió. La polèmica està relacionada amb acusacions de frau fiscal a un dels seus homes de confiança. "Vaig pagar el corresponent i assumpte tancat" ha assegurat aquest dimecres el ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta. Huerta ha afegit que les seves obligacions tributàries "estan al corrent" i que no té "cap dubte moral ni conflicte", en conèixer-se que va ser sancionat a abonar 218.000 euros a Hisenda.

En una entrevista en Onda Cero, Huerta ha subratllat que no es planteja presentar la seva dimissió ja que el frau tributari que se li atribueix és anterior a la seva condició de ministre, en la seva etapa com a presentador de televisió.

El president del govern espanyol s'ha posat en contacte aquest matí amb el ministre un cop s'ha conegut la notícia. "Aquest assumpte no és com a ministre de Cultura, és un assumpte de Màxim Huerta d'uns anys i de sobte va canviar un criteri i vaig assumir la responsabilitat com a ciutadà, com li va passar a centenars de periodistes, de creadors i d'artistes en el seu moment", ha destacat.

Irregularitats amb Hisenda

El ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, va ser sancionat a abonar 218.000 euros a Hisenda pels impostos que va deixar de pagar el 2006, 2007 i 2008 quan treballava com a presentador de televisió i declarava a través d'una societat, la qual cosa permetia tributar menys que si ho hagués fet com a renda personal amb l'IRPF.

El diari El Confidencial publica avui la decisió de la Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), que desestima els recursos d'Huerta després de notificar-li l'Agència Tributària el que havia de pagar.

Segons el TSJM, el llavors presentador al El programa d'Ana Rosa (Telezinco) va ingressar durant aquells tres anys gairebé 800.000 euros a través de la societat limitada Almaximo Profesionales de la Imagen, de la qual era únic accionista i administrador des de 2006 i que va ser liquidada a finals de 2016.