El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha afirmat aquest dimecres que hi ha una "operació d'Estat" sobre els llaços grocs per desviar l'atenció i oblidar que hi ha dirigents polítics a la presó i a l'exili.

En una entrevista de Rac1, ha assegurat que "com no hi havia conflicte social al carrer ni fractura, s'han inventat aquesta situació", que, segons el seu parer, ha aconseguit que es parli dels llaços i no dels presos polítics i exiliats.

"Agafen alguns casos de gent que ha utilitzat violència per retirar llaços, munten un xou com si aquí tothom es perseguís, utilitzant a la Fiscalia, i, amb la connivència dels mitjans de comunicació, ja han desviat el focus del debat", ha dit.

La Fiscalia

Mauri ha parlat sobre les properes setmanes. "Estic convençut que la Diagonal s'omplirà l'11-S. Molta gent vol continuar expressant la seva posició i deixar clar que vol decidir en llibertat", ha apuntat sobre la Diada i respecte a l'1-O ha opinat que no ha de ser una data "nostàlgica" i està convençut que serà un dia descentralitzat on alguns tornaran als col·legis electorals.

Per acabar, ha considerat "d'extrema gravetat que un policia agredeixi un fotoperiodista i no passi absolutament res" però, en canvi, la Fiscalia investigui els Mossos d'Esquadra per identificar persones que treuen llaços grocs.