El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha restat importància al missatge filtrat aquest dimecres per Telecinco en què Carles Puigdemont diu a Toni Comín que la Moncloa "ha triomfat" i que el procés independentista "s'ha acabat". Mauri ha demanat "no treure de context" un missatge privat enviat en "un moment de tensió", i ha instat els partits sobiranistes a "tirar endavant el mandat democràtic" per recuperar el Govern.

En aquest sentit, el vicepresident d'Òmnium ha lamentat l'ajornament de la investidura que es va viure ahir dimarts al Parlament, i ha afirmat que va ser un episodi que "s'hagués pogut estalviar". "Cal que els partits actuïn amb altura de mires, amb generositat i fermesa, i que expliquin els objectius propers", ha afegit abans de participar en l'assemblea anual d'Òmnium al Garraf.

Mauri s'ha mostrat "sorprès" per la publicació de la conversa entre Puigdemont i Comín i ha lamentat que s'hagi "vulnerat qualsevol principi deontològic del periodisme", mentre ha situat els missatges estrictament en l'àmbit privat. "No cal treure-ho de context i no li donem més importància", ha afirmat. A preguntes de la premsa, Marcel Mauri ha declinat fer més valoracions sobre els missatges i ha insistit a demanar als partits independentistes "que busquin la manera de tirar endavant" el Govern, mentre ha instat l'Estat espanyol a "acceptar" els resultats de les eleccions del 21 de desembre

En aquest sentit, Mauri ha afirmat que l'ajornament de la investidura fet per Roger Torrent va ser "desconcertant" i ha demanat "estalviar" episodis similars. "La ciutadania és prou madura per entendre que, davant de situacions complexes, les solucions són complexes", ha dit, tot reclamant als partits que "actuïn amb altura de mires, amb generositat i fermesa". 

"Cal que parlin clar i expliquin els objectius propers", ha afegit, mentre ha assegurat que Òmnium confia que Carles Puigdemont ha de continuar sent el nom que es debati a la investidura del president perquè "ara no hi ha cap altre candidat sobre la taula, segons el que ha decidit la majoria parlamentària".