L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha alertat que l'empresonament dels presidents de l'ANC i d'Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, "posa més llenya al foc" en el conflicte obert entre Catalunya i Espanya. Ho ha dit després de la concentració que ha convocat el PDeCAT enfront de la seva seu en protesta per l'empresonament, en la qual han participat unes 60 persones, inclosos els exconsellers Jordi Baiget, Neus Munté, Francesc Homs i Joana Ortega.

Mas no ha ocultat la seva decepció per la decisió de la jutgessa de l'Audiència Nacional que va decidir decretar presó sense fiança pels dos líders independentistes. El expresident ha assegurat que aquesta decisió judicial "no ajuda en res al que s'hauria de trobar ara: una via de pacificació que portés a iniciar el diàleg i la negociació, tal com està reclamant el Govern". Ha qualificat aquests empresonaments com una barbaritat i una injustícia, i ha sostingut que "desgraciadament fa la sensació que és una actuació molt venjativa, d'avís a navegants".

L'expresident ha lamentat la detenció de Cuixart i Sànchez, de qui ha volgut destacar la seva capacitat de mobilització. És més, Mas ha recordat que en els últims anys han cridat la ciutadania a mobilitzar-se de manera pacífica i que en aquestes manifestacions han estat massives i sense incidents.