El candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, ha advertit a la CUP que per arribar a un acord s’ha de moure tothom i que no es pot trigar gaire. El president de la Generalitat en funcions ha valorat que Antonio Baños es mostrés contrari a anar a noves eleccions, però ha advertit que aquesta opció no es pot menystenir: “és tornar a donar veu a la gent”.

Mas ha replicat que no espera de la CUP, ni una frontissa, ni una crossa, ni una molla, sinó que actuï “conjuntament, de manera corresponsable”. En aquest sentit, ha advertit que si tothom manté la seva posició de manera inalterada i inalterable no hi haurà acord.

El candidat de Junts pel Sí ha contestat igualment les crítiques que ha rebut de l’oposició a la seva proposta de repartir la presidència en tres grans àrees de govern. “Per fer això no cal tocar ni una sola coma de cap norma. Ho podem fer amb les normes vigents. Una cosa que es pot fer amb les normes vigents és devaluar?”, s'ha preguntat.

El president de la Generalitat en funcions ha reclamat als grups de l’oposició que no menystinguin la gent que va votar a favor de les formacions del sí el 27S. “La gent que està a favor de la independència mereix un respecte. Són tan adults com la gent que vota que no. Exactament igual. És un poble el que s’està mobilitzant. Una part en un sentit i una part en un altre.”, ha declarat amb contundència.