La mateixa setmana que el Parlament de Catalunya ha reconegut el dret del president Carles Puigdemont a ser investit, arran de les resolucions aprovades per JxCat, ERC i la CUP, el president Artur Mas es qüestiona si és el moment de fer-ho. En  una entrevista al programa ‘Via Lliure’ de RAC1 ha dit que “investir ara Puigdemont comportaria obrir més processos penals contra més persones. El que s’ha de valorar és si això en aquest moment val la pena després de tenir tanta gent fora del país o no cal”. Tot i això ha reconegut que Puigdemont “té tota la legitimitat per ser investit president. És d’una evidència total. Però a vegades la legitimitat no s’acaba imposant en el curt termini”.

Artur Mas ha reconegut que “fa molt temps” que no parla amb Carles Puigdemont “perquè hi ha un problema de seguretat en les comunicacions” i que l’única manera que té de parlar-hi és “per vies indirectes, per persones interposades”.

En una entrevista en motiu del mig any del referèndum de l'1 d'octubre, Artur Mas ha dit que és aviat per “calibrar en el curt termini” si va valer la pena, tot i que “és evident que no hi ha uns guanys a curt termini”. “Si es mira ara hi ha institucions que no estan sota el nostre control que estan intervingudes per Madrid”. "Tots aquests processos tenen sempre els seus costos. I això s’havia dit sempre”, ha dit

Artur Mas ha reconegut que no s’hauria imaginat mai “aquesta actuació de radicalitat i visceralitat per part de l’estat espanyol. Això no vol dir que no era evident que hi hauria un procés penal”. El president ha fet, novament, una crida al diàleg polític perquè “un problema polític es resol des de la política i els criminals des de la justícia”; i ha reconegut que si no hi va haver negociació amb l’estat espanyol “és perquè en cap moment el govern espanyol va voler seure en una taula a parlar”. Mas ha dit que li consta que Carles Puigdemont va intentar parlar de com fer el referèndum amb el govern de Mariano Rajoy però que l’única resposta que va obtenir va ser: “d’això no se n’ha de parlar”.

Sobre el futur de Catalunya no ha volgut parlar de ni de dates ni de terminis perquè “aquest és un dels problemes que hem tingut, la necessitat de fixar terminis concrets”. “L’important no és quants anys trigarem. L’important és si anem o no en la bona direcció”.