L'exconseller d'Economia als governs d'Artur Mas, Andreu Mas-Colell, ha celebrat aquest dimecres que el PDeCAT es presenti en solitari a les eleccions i ha assegurat que els votarà.

"Hi ha un sector de l'1-O, que és un model econòmic de centre, que creu en l'empresa i que el país ha de tirar endavant amb una combinació entre allò privat i allò públic.

"Si es presenta el PDeCAT, votaré el PDeCAT", ha assegurat en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press.

El president del PDeCAT, David Bonvehí, va anunciar durant el consell nacional d'aquest dilluns que demanarà suport als consellers nacionals perquè s'activi en els "propers dies" un procés de primàries per escollir els candidats a les eleccions catalanes.

Durant la intervenció, Bonheví va reivindicar que el PDeCAT vol articular un projecte polític que representi un model de país "concret" i segueixi treballant per la independència. El president de la formació va defensar que volen estar presents a les eleccions i preparar-se-se pels comicis amb un "esperit constructiu".

El sistema sanitari

Sobre les conseqüències del coronavirus, ha reconegut que les retallades que va implementar quan formava part del Govern van tensar el sistema sanitari, però assegura que van salvar la situació: "Si la situació hagués estat fa 10 anys, hauria passat el mateix".

"Cal muscular més el sistema sanitari. Es necessiten 12.000 milions d'euros a Espanya. Necessitem un punt més del PIB per situar-nos en els nivells europeus", ha precisat Mas-Colell.

Després de confiar en poder tornar a la normalitat el 2022, ha avisat que hi haurà negocis que no seran viables i considera necessari ajudar la transformació i redireccionar els treballadors.

Segons la seva opinió, es va desconfinar massa ràpid per la importància del sector turístic, però l'economia no s'ha recuperat, ha avisat.

També s'ha referit a la fusió de CaixaBank i Bankia i ha demanat que "la política o les inèrcies que porten a engreixar Madrid" no es manifestin en aquesta operació.