L'exconseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha estat l'encarregat de presentar el president de la Generalitat i candidat d'ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, aquest dimecres a la conferència del republicà en el marc del Fòrum Europa. I ho ha fet lloant-ne la figura, assegurant que és una bona notícia que "la Generalitat la lideri un president amb el seu tarannà". Mas-Colell ha iniciat la seva intervenció recordant que la seva relació es remunta a molts anys enrere, quan Aragonès era un "dirigent dels joves d'ERC i jo un professor madur de la UPF"

Els elogis de Mas-Colell a Aragonès 

"Crec que congeniem", ha afegit, recordant els temps en què, com a conseller d'Economia, va haver de negociar amb Aragonès el suport d'ERC a diferents propostes, com ara la dels pressupostos elaborats per la seva conselleria: "Va ser llavors quan vaig poder apreciar els seus talents, és un bon negociador, ben informat, analític, suau però ferm i proper però poc emocional". Després d'aquests elogis a la figura del president republicà, Mas-Colell ha afegit que són aquestes característiques les que l'han portat al Palau de la Generalitat i que veu com una bona notícia que la Generalitat estigui presidida per "un tarannà com el seu". "En un moment polític en què Catalunya s'obre cap a perspectives incertes és bo que Pere Aragonès tingui un paper cabdal a l'hora de concretar-les", després de les eleccions del 12 de maig, avançades pel mateix Aragonès. 

tiene menú contextual

El president de la Generalitat ha escoltat aquesta intervenció al costat del president del seu partit, Oriol Junqueras (que va ser el successor de Mas-Colell al capdavant del Departament d'Economia) i també de membres del seu Govern, com Natàlia Mas, que ha ocupat el càrrec de consellera d'Economia en aquesta darrera part de la legislatura, després de la sortida de Junts del Govern. Precisament, entre el públic també hi havia el seu predecessor, Jaume Giró, que forma part de la candidatura de Puigdemont + Junts per Catalunya, a la posició número 11 de la llista per Barcelona. 

Mas-Colell ha assegurat que Catalunya haurà d'escollir el camí que haurà de transitar en els pròxims anys, i ha assegurat que el país està al davant d'una cruïlla. "Hi ha camins que permeten gaudir de paisatges esplèndids", ha apuntat l'economista, i altres que condueixen al desastre. "N'hi ha d'altres, tampoc fàcils, que ens permeten mantenir viva l'esperança d'aconseguir els objectius històrics del catalanisme, la prosperitat de Catalunya i la preservació de la nació. Sense prosperitat econòmica, la nació es pansirà", ha augurat l'exconseller d'Economia. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!