L'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell ha advocat perquè a Catalunya es formi un Govern de caràcter tècnic i molt competent, sense lideratges polítics, i ha considerat que és un escenari "de sentit comú".

En una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, Mas-Colell ha argumentat que la millor forma de garantir que aquest govern tècnic no tingui implicacions polítiques és buscar per a la presidència algú "d'una certa edat, que estigui clar que no té ambicions polítiques", si bé ha subratllat que en cap cas es postula ell mateix.

L'exconseller ha valorat que un acord entre ERC i JuntsXCat perquè Puigdemont sigui president és lògic i predictible, però ha augurat que el govern central "s'hi tancarà en banda", malgrat que hagi perdut a les eleccions del 21 de desembre.

Oportunitat per al sobiranisme

"El govern central se la va jugar i van perdre; ara, que esperin quatre anys", ha manifestat, i ha sostingut que el sobiranisme té una oportunitat de tornar a governar i no ha de desaprofitar-la.

"El sobiranisme té una nova oportunitat i convé que la utilitzi bé i no la malgasti amb jocs tàctics de curta volada", ha remarcat.

En referència a les conseqüències per a l'economia del procés independentista, Mas-Colell ha afirmat que l'economia pot aguantar "perfectament bé" una certa tensió, per la qual cosa ha conclòs que cal procurar que el nivell de tensió política estigui per sota del nivell que permet mantenir la normalitat de l'economia.