L'expresident de Catalunya, Artur Mas, ha apuntat aquest dilluns que Ciutadans són els "grans fracturadors" i els "principals interessats" que hi hagi fractura social. "Els que més parlen de fractura són els que més treballen per la fractura", ha dit. 

Mas ha defensat que no hi ha fractura sinó divisió a Catalunya, però que "també la societat britànica està dividida respecte del Brèxit". La clau és com es resolen aquestes divisions que "en societats civilitzades" es gestionen votant, ha dit avui en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. Ciutadans, segons l'expresident, és un partit que busca generar fractura a una societat que consideren una "província d'Espanya" i a la qual no reconeixen cap de les "característiques pròpies" que té. 

"No deu tenir res a amagar", ha dit Mas sobre la declaració del jutge Pablo Llarena a Bèlgica el pròxim 4 de setembre per la demanda civil del govern a l'exili. A més, ha defensat que un jutge ha de "donar exemple" a la ciutadania i presentar-se si el criden. 

L'expresident ha alertat, també, sobre la importància de l'alcaldia de la capital catalana a les municipals del 2019. "Barcelona és peça clau en el projecte sobiranista, el sobiranisme s'ha de plantejar si vol dirigir la capital del país o no". 

Sobre el moviment polític impulsat pel president a l'exili, Carles Puigdemont, la Crida Nacional per la República, Mas ha dit que no s'ha inscrit perquè vol parlar-ne primer amb Puigdemont. "Ho he de parlar amb ell el setembre". En aquest sentit, per Mas, la Crida "té sentit si uneix l'acció sobiranista, si no pot s'ha de plantejar en forma de moviment social". 

A la pregunta sobre el calendari i el projecte actual de república, Mas ha conclòs: "Jo crec que veuré la independència de Catalunya. És possible i val la pena".