Més de 300 persones han participat aquest dissabte a la tarda en una marxa de torxes a Barcelona per a reclamar la llibertat dels presos sobiranistes i el retorn dels que són a l'exili.

La protesta ha començat a les 19 hores a la plaça Universitat i ha avançat per la plaça Catalunya, la plaça Urquinaona i Via Laietana fins a arribar a la plaça del Rei, sota el lema 'Per Nadal us volem a casa. Llibertat preses polítiques i exiliades'.

Els manifestants, que han marxat pels carrers de la ciutat amb centenars de torxes enceses, han cridat proclames com 'No estem totes falten les preses', 'Presos al carrer, amnistia i llibertat' i 'Llibertat presos polítics'.

A més, en la marxa han recordat als CDR empresonats el 23 de setembre investigats per presumpte terrorisme, tres dels quals van sortir de presó aquest divendres, Xavi, Txevi i Edu, i han assistit a actes de benvinguda en les seves localitats.


També s'han celebrat marxes de torxes similars en altres ciutats catalans com Girona, Lleida, Tarragona, Reus, Montblanc (Tarragona), Granollers, Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Terrassa i Vic (Barcelona), entre altres.