El PSC posa en marxa l'engranatge per fer possible una gran victòria municipal a les pròximes eleccions municipals 2023. Una maquinària que ha arrencat aquest mateix divendres amb la presentació del lema de precampanya per als comicis, i la programació de la convenció municipal, que "trenca els esquemes clàssics": en canvi d'allargar-se un sol cap de setmana, el programa socialista s'allargarà tota una setmana. I serà diferent, amb una aposta per la participació, la sostenibilitat i el debat entre els assistents. Això serà possible gràcies a les 20 taules rodones que es presentaran al llarg de la setmana i que comptaran amb la participació de 60 candidats del PSC. En aquests escenaris, podran abordar una gran diversitat de temes, entre els quals la prosperitat econòmica, la transició ecològica, habitatge, salut, cultura o turisme. Tot plegat culminarà el cap de setmana vinent amb un acte a L'Hospitalet de Llobregat en què es presentaran les conclusions finals i s'entregarà el premi a Josep Borrell per intentar apaivagar el dany del referèndum a la Pobla de Segur.

🔴 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

📆 Calendari de les eleccions municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

 

El lema genèric de la precampanya, i dirigit a tots els municipis del país, serà 'En marxa', el qual "recull els missatges de la ciutadania i el compromís del partit per reactivar Catalunya", segons ha explicat la Viceprimera Secretaria d’Organització i Acció Electoral del PSC, Lluïsa Moret. "'En marxa' significa una acció amb finalitat, que pretén transformar el país i ser d'utilitat pública". Perquè, com ha dit la socialista, el canvi de color a Catalunya ha de venir "poble a poble i ciutat i ciutat". Per la seva banda, l'alcaldable de Barcelona, Jaume Collboni, ha incidit en la importància d'obrir una nova etapa a tot el territori, de manera que aquestes eleccions municipals siguin una catapulta per al PSC cap a la Generalitat. "Les eleccions que guanyarem seran el preàmbul de la victòria electoral primer a Espanya i després a Catalunya", ha reblat.

Collboni, contundent amb Colau

El candidat a la capital també ha aprofitat l'ocasió per mostrar-se contundent amb els seus principals adversaris polítics, Ada Colau i Xavier Trias. L'alcaldessa és qui més ha rebut, amb una dura acusació de practicar el "dogmatisme" després que avui mateix ha defensat que el projecte de les Superilles a Barcelona hi són per quedar-s'hi. "Dir que les coses són irreversibles és una mala manera de governar, i és una mala actitud en democràcia", ha disparat. "Li diria que s'ha de ser més constructiu i menys dogmàtic". Collboni ha defensat aleshores que, si ell és escollit alcalde, canviarà aquesta actitud i practicarà una política de diàleg i acord "amb inclusió i respecte". A ella mateixa, també l'ha acusada de "no governar per a tothom", a diferència del que farà el seu projecte si arriba a l'Ajuntament.

Colau ha sortit escaldada en un altre dard que també ha donat de ple en Trias, descrivint-los tots dos com a opcions del passat. Per contrast, el PSC mira endavant, i el lema mateix de la precampanya constata un "missatge de futur". "Volem escriure el futur, però no ho farem com a revàlida de res", ha argumentat. Això sí, obviant que ell ja s'ha presentat a les eleccions barcelonines en dues ocasions, i reivindicant reiteradament l'experiència dels anteriors alcaldes socialistes a Barcelona. "La meva candidatura té les credencials de la història a l'Ajuntament".