Un miler de persones han acudit avui a la manifestació a Lleida per demanar l'absolució dels onze detinguts el 2018 en una protesta contra la detenció del president a l'exili, Carles Puigdemont, a Alemanya. La Plataforma Antirepressiva de Ponent ha convocat la manifestació abans que se celebri el judici la setmana que ve, en la qual els encausats s'enfronten a penes de 5 anys i 3 mesos de presó i multes de 3.600 euros per a cada un, acusats per la fiscalia d'atacar la subdelegació del govern espanyol i els policies que la custodiaven. Entre ells, hi ha el raper empresonat Pablo Hasél, que també fou detingut durant els aldarulls i per a qui encara demanen 6 mesos més entre reixes que a la resta per reincident. La participació ha estat molt significativa, tenint en compte les dimensions de la ciutat.

Manifestació per l'absolució dels 11 represaliats

Sota el lema 'Si manifestar-se és un delicte, som culpables', la marxa ha sortit des del rectorat de la Universitat de Lleida i ha acabat davant la subdelegació del govern espanyol. En el transcurs de la manifestació, han passat per la seu del PSC, a qui titllen, juntament amb Podemos, de "repressors". També han passat per la seu d'ERC, on han cantat "Esquerra i JuntsxCAT, la paciència s'ha acabat". Amb tot, tant la presidenta de Junts, Laura Borràs, com el secretari general, Jordi Turull, i més membres del partit, han assistit a la protesta.

Puigdemont fa una crida a la participació

Aquesta setmana, el mateix president Puigdemont va fer una crida a la participació en la protesta d'aquest dissabte a Lleida a través d'un vídeo aque va compartir a les xarxes socials. El president va animar els seus seguidors a anar-hi no només per a fer costat als encausats, sinó també "perquè es demostri que malgrat cada cop que rebem, malgrat tots els intents de desmobilització, [...] la gent hi és, la gent hi som"