El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha recalcat avui que ni el partit ni el seu president, Mariano Rajoy, no han renunciat a formar govern i ha dit que continuen treballant en la seva idea d'un acord a tres amb PSOE i Ciutadans, perquè creuen que encara és possible assolir una majoria.

Martínez-Maillo ha explicat a Onda Cero que, malgrat les reiterades negatives del PSOE, mantenen el seu plantejament perquè no seria la primera vegada que el seu líder, Pedro Sánchez, "fa el contrari del que diu" i perquè alguns dirigents socialistes assenyalen en privat que una de les millors opcions és l'acord amb el PP.

"No és un tema d'esperança, sinó que ara com ara és l'única solució possible", ha afirmat el dirigent popular, per a qui un pacte del PSOE amb Podemos seria un "atzucac".

Ha precisat que si demà, quan el president del PP, Mariano Rajoy, assisteixi a la seva segona reunió amb el Rei, les circumstàncies són les mateixes que en la primera trobada, "per coherència" el resultat serà el mateix i, per tant, declinarà sotmetre's a la investidura.

"Rajoy no ha llançat la tovallola, però cal tenir garanties" de comptar amb una majoria suficient, ha assenyalat Martínez-Maíllo, que ha matisat que, a diferència dels socialistes, el PP no li diu al Rei el que ha de fer i ha subratllat que "passi el que passi" caldrà negociar amb Ciutadans.