El portaveu de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha assegurat que no té "especial recança" en arribar a acords amb Vox. "Sempre que acceptin el marc de la democràcia liberal i respectin la Constitució –també el principi d'autonomia-, nosaltres no tindrem una especial recança per poder arribar a acords amb qualsevol força política", ha argumentat en una entrevista a l'ACN. Blanco reconeix les diferències ideològiques entre el seu partit i el liderat per Santiago Abascal, malgrat tot ha remarcat que establir-hi un cordó sanitari li sembla "una pràctica antidemocràtica". 

"Per a mi és una pràctica absolutament antidemocràtica, crec que no hauríem de sotmetre d'entrada cap partit als cordons", ha afirmat i aprofitat per denunciar que la resta de partits del Parlament, excepte ells i el PP, s'han sumat a aquesta pràctica. De totes maneres, després ha remarcat que en el panorama polític actual sí que s'hauria d'aïllar un partit, EH Bildu, a qui ha acusat de tenir vincles amb ETA.

Sense pactes preelectorals

Les eleccions municipals seran un moment clau per a Ciutadans, que ha vist com en les últimes conteses electorals la seva representació institucional ha baixat en picat. El portaveu parlamentari de Cs, però, es mostra confiat de cara als comicis i espera que puguin tenir un resultat "prou bo" com per "mantenir" la representació que van obtenir el 2019, més de 200 regidors a Catalunya. En aquell moment Cs va aconseguir 239 regidors: 160 a la província de Barcelona, 47 a Tarragona, 26 a Girona i 6 a Lleida.

Per mantenir aquests resultats, però, no compten a formar coalicions prèvies amb PPC i Vox. Prefereixen anar en solitari. El portaveu del partit liberal ha recordat que justament en les últimes eleccions catalanes, el 2021, van insistir molt a fer una plataforma amb tots els partits constitucionalistes, que va ser descartada tant pels populars com per Vox. Tanmateix, ara ha assegurat que: "Diluir-nos en una plataforma amb altres constitucionalistes de cara a les municipals seria un error"

Per altra banda, Martín Blanco també s'ha referit a l'existència de Valents, que en els darrers mesos ha intentat captar membres de Cs i del PPC per enfortir la presència del partit al territori. "No ens preocupa. [...] Ningú amb una certa rellevància o importància a Ciutadans ha marxat a cap altre partit, tampoc a Valents; la nostra preocupació no és precisament Valents", ha afirmat i ha afegit que tenen "claríssim" que la formació liderada per Eva Parera té una capacitat "molt minsa" per competir amb Ciutadans.