"Llepaculs", "traïdors", "acomplexats" i "immorals", són els adjectius que el diputat de Ciutadans al Congrés Juan Carlos Girauta va escollir aquest dilluns per referir-se al PSC per votar contra la seva moció de censura a Quim Torra. Unes paraules que el portaveu adjunt al Parlament i número cinc a les eleccions generals, Nacho Martín Blanco, assegura que "no comparteix les paraules triades" però que hi ha un "rerefons" que "té una base plausible".

Segons Martín Blanco, el PSC "ha fet seguidisme del nacionalisme durant anys i ha acceptat els seus dogmes i mantres", per això, considera que no és "estrany" que algú l'acusi d'això. Així doncs, i tot i voler deixar clar que no hagués escollit aquestes "paraules per dir-ho", ha assegurat que té un "rerefons" i una "base plausible". 

A més, ha volgut defensar Girauta assegurant que és una persona "compromesa amb el compromís cívic, en la defensa de la Constitució i que estima la seva terra i el seu país". "Em sembla una persona en general molt respectuosa i assenyada", ha afegit en declaracions des de la cambra catalana.