Enèsima cleca de Suïssa al jutge Manuel García-Castellón. La justícia de Suïssa ha rebutjat per tercera vegada oferir auxili judicial a García-Castellón en la causa que instrueix per presumptes delictes de terrorisme contra la secretària general d'ERC, Marta Rovira. Precisament aquest divendres a primera hora, la dirigent d'ERC ha insistit que tornarà a Catalunya quan la causa del Tsunami es tanqui. "Espero que sigui en els pròxims dies, no s'hauria d'entretenir el jutge, perquè la llei és molt clara", ha dit en una entrevista a Ser Catalunya. Des de l'exili de Ginebra, Rovira també ha apostat per batallar la "mala interpretació" del Suprem del delicte de malversació, que afecta exconsellers com l'expresident d'ERC Oriol Junqueras, Dolors Bassa o el secretari general de Junts, Jordi Turull. 

"Espero que amb la llei d'amnistia acabi la causa, perquè precisament la llei es va fer per això, per tancar les causes polítiques que mantenen la persecució contra independentistes", ha insistit la secretària general d'ERC que ha afegit que aquest cop de porta de la justícia de Suïssa representa una victòria moral. "Amb això es posa fi a les demandes de col·laboració entre l'Audiència Nacional i Suïssa, que sempre és molt contundent quan diu que no hi veu terrorisme en la meva causa", recorda Rovira.

La dirigent d'ERC ha lamentat que no pugui preveure quan tornarà a Catalunya exactament, ja que, ha recordat, "no depèn de nosaltres que s'apliqui com és degut la llei d'amnistia, perquè des de 2017 veiem lleis que no s'apliquen com toca". En un missatge al seu compte d'X (antic Twitter) la mateixa Rovira ha compartit la notícia d'El País sobre el nou cop de porta de Suïssa a García-Castellón i ha reivindicat que "ara més que mai toca defensar els bàsics de la democràcia i els drets humans: protestar i manifestar-se pacíficament és un dret, no pas un delicte".

"No es va posar en perill la vida de ningú o la seva integritat física"

En el nou escrit enviat per les autoritats suïsses es defensa que en les protestes organitzades per Tsunami no va haver-hi ni extorsió ni coacció, i tampoc es va posar en perill la vida de ningú o la seva integritat física. Com podria ser "mitjançant el segrest d'un avió, la utilització de mètodes d'extermini massiu, la provocació d'una catàstrofe o la presa d'ostatges". A més, també han respost a les acusacions de fa uns dies de García-Castellón, qui va atribuir un biaix polític favorable al govern espanyol per part de les autoritats suïsses, i els va retreure que encara no haguessin donat resposta a la trobada entre responsables judicials d'ambdós països.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!