La portaveu d'ERC, Marta Rovira, ha explicat en una entrevista al programa Preguntes Freqüents de TV3 que quan va decidir exiliar-se a Suïssa Carme Forcadell i Dolors Bassa la van animar a fer-ho.

Rovira ha relatat que Forcadell i Bassa no van dubtar en donar-li suport en la decisió de l'exili; ambdues coincidien en que era una mare jove i havia de marxar. "Em van demanar que lluités per elles", ha indicat la dirigent d'ERC.

Marta Rovira intenta no pensar en el futur i per tant no vol pensar en quan arribarà el moment en que podrà tornar a casa: "Posar un calendari és molt difícil". Segons exposa, la millor manera de viure un exili és vivint el dia a dia; "Cada dia, quan em desperto, torno a tenir una oportunitat de defensar una causa justa en llibertat".

La secretària ha subratllat que una de les coses que més li costen de l'exili és "haver perdut el contacte directe amb els presos polítics". "Saber que són allà, que ens escrivim, que intentem tenir una mínima interlocució... però no els pots veure ni sentir", ha recordat Rovira amb nostàlgia.