La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ja seria a Suïssa, segons informa l'agència Efe. S'hi hauria exiliat després de no acudir a la citació del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que avui havia de comunicar-li que la processava per rebel·lió i decidir si l'enviava a presó preventiva.

Rovira, que ahir a la nit va dimitir com a diputada al Parlament, ha anunciat avui en una carta a la militància que tenia intenció d'anar-se'n d'Espanya: "L'exili serà un camí dur, però és l'única manera que tinc de recuperar la meva veu".

Segons fonts pròximes a la investigació consultades per Efe, la dirigent republicana és a Suïssa, país on també es va desplaçar l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, encara que en el seu cas no s'exposa a penes de presó perquè Llarena li atribueix únicament en l'ordre de processament un delicte de desobediència.

Llarena atribueix a Rovira un paper "essencial" en l'impuls de les lleis del procés independentista, així com en la "coordinació" de diferents sectors de l'administració per organitzar el referèndum de l'1-O. Després de l'exili de la dirigent d'ERC, la Fiscalia ha demanat a Llarena que dicti una ordre de detenció internacional contra Rovira, davant la sospita que no estigués en un país subjecte a l'euroordre.