El vicesecretari d'Organització del PP, Javier Maroto, ha assegurat avui que el president de la Generalitat, Quim Torra, no és un polític "normal" sinó un "especialista en el victimisme" i buscarà potenciar-lo davant de l'ordre de retirar els llaços grocs i les estelades.

En una entrevista en RNE, Maroto ha considerat que un polític normal quan li diuen com fer les coses bé, les fa, però Torra només pensarà com presentar-se com "més víctima que mai", encara que això sigui perjudicial per a Catalunya i per a Espanya.

Per això, ha dit que no pot assegurar el que farà Torra davant de l'ultimàtum que li ha donat ahir la Junta Electoral Central, en posar-li un termini de 24 hores perquè retiri dels edificis de la Generalitat els llaços grocs i les estelades, ja que si no ho fa podria incórrer en responsabilitats penals.

Maroto creu que si Torra fos un dirigent normal, com la majoria, quan se li diu que hi ha un cartell o un símbol que interfereix en el procés electoral el que fan és retirar-lo, però en el cas de l'independentisme hi ha la variable del "victimisme".

"Perquè existeixi un ha d'existir l'altre", ha dit, en aquest cas Espanya, que suposadament "els fa molt mal". "Tenint en compte el victimistes que són, no puc assegurar-li el que farà Torra", ha conclòs.