El vicesecretari d'organització del PP, Javier Maroto, ha diferenciat aquest dilluns entre els immigrants que "abusen" dels ajuts socials i aquells que respecten les lleis: "L'exemple més evident és que per a moltes persones hispanoamericanes el millor que els pot passar a la vida a Espanya és que la seva filla es casi amb un espanyol".

"Tant de bo digués això tothom que ve al nostre país", ha proclamat Maroto, en una entrevista a Antena 3, en la qual ha defensat el col·lectiu d'immigrants iberoamericans que arriben a Espanya de forma legal i ordenada i respecten les "lleis occidentals".

Segons el seu parer, no hi ha "cap insolidaritat" que en el repartiment dels ajuts socials hi hagi "abusos" i això, ha avisat, afecta tothom, "tingui el color que tingui", siguin o no espanyols.

Després de recordar que aquest problema el va viure en primera persona en la seva etapa com a alcalde de Vitòria, Maroto ha subratllat que existeix "molta gent" que pensa com ell.

Reflexió sobre la immigració que, ha reconegut, abans el PP no l'expressava d'una manera "tan contundent", però que comparteix "molta gent" i és respectuosa amb la Constitució i l'ordenació jurídica.