El partit anticapitalista Izquierda Castellana de Segòvia a favor del referèndum de Catalunya, ha denunciat amb un comunicat que el Ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha impulsat un procediment a l'Audiència Nacional per "extingir" i il·legalitzar el partit.

Izquierda Castellana ha comunicat que se'ls ha notificat que l'Advocacia de l'Estat vol fer-los desaparèixer com organització política legal. El partit independentista castellà i que ha mostrat en multitud d'ocasions el seu suport al moviment independentista català, ha explicat en un comunicat que "el ministeri recorre a tripijocs administratius" per dir que Izquierda Castellana "no s'ajusta als canvis introduïts" per la reforma legislativa de la Llei Orgànica 3/2015 de març, que regula el finançament dels partits polítics.

La seva il·legalització

En el comunicat expressen que "resulta paradoxal" que se'ls vulgui il·legalitzar quan "en tota la història no hem percebut cap subvenció econòmica", també quan la majoria de partits polítics "incompleixen ostensiblement" la normativa sense ser "ni tan sols advertits".

"L'intent d'extinció d'Izquierda Castellana per part del Ministeri de l'Interior té una motivació política", assegura la formació independentista. I també apunta que l'atac judicial és a causa d’una pretensió per "fer desaparèixer" a una organització que denuncia "activitats corruptes, antisocials, antidemocràtiques i antipatriòtiques" de l'actual "Règim de la IIª Restauració borbònica". "Inevitablement la solució passa per la instauració d'un sistema democràtic, republicà i de drets socials", sentencien.

izquierda Catellana

Assetjament permanent

Izquierda Castellana també denuncia "un assetjament permanent", que l’any 2008 ja van patir amb un primer intent d'il·legalització que finalment va arxivar la mateixa Audiència Nacional, o el judici contra un militant qui se li demanava un any i mig de presó per una manifestació republicana i que finalment va ser absolt pel Tribunal de l'Audiència Provincial de Madrid.

Finalment, el comunicat, carreguen contra el Tribunal de l'Audiència Nacional a qui no reconeixen "legitimitat democràtica alguna", com tampoc li reconeixen "al conjunt de l'entramat institucional del Règim del 78". "Seguirem donant la batalla als carrers", proclamen per tancar.

Al costat de Catalunya

Izquierda Unida es va fer viral durant l'11 de setembre del 2017, un mes abans del referèndum, on defensaven el dret a decidir de Catalunya envoltats de la bandera castellana independentista i l'estelada.

Van llençar tres missatges: al poble de Catalunya, "passi el que passi, estarem al vostre costat", al govern espanyol, "qualsevol acte contra el poble de Catalunya serà contestat, no us tenim por", i als ciutadans espanyols, "la resta de pobles tenen l'obligació moral i política donar suport als catalans". De fons, sona 'L'Estaca' de Lluís Llach.

Imatge principal: Manifestació d'Izquierda Castellana.