El Tsunami Democràtic ha convocat oficialment aquest divendres una "jornada de mobilització" pel Barça-Madrid, que es disputarà al Camp Nou el pròxim 18 de desembre. A través d'un comunicat emès a les seves xarxes socials i l'app mòbil, l'organització ha "convidat tota la ciutadania a reservar-se la data i a venir a la ciutat de Barcelona".

EKi7xO9XkAAVR8g

El Tsunami ha demanat als socis i als aficionats amb entrada pel partit que enviïn un "missatge intern de confirmació" mitjançant la mateixa aplicació mòbil de la plataforma. De la mateixa manera, també han demanat confirmar l'assistència a l'acció per la mateixa aplicació.

missatge tsunami classic

L'organització ha advertit que "és conscient de la transcendència d'un partit com el Barça-Marid per als aficionats a l'esport". Tanmateix, ha avisat també que "el moment polític, judicial i repressiu és excepcional". "S'ha d'entendre que cal seure i parlar sobre la llibertat, drets fonamentals i l'autodeterminació de Catalunya", han afegit.

Tot i que es desconeix quina serà l'acció del Tsunami i si, fins i tot, l'objectiu d'aquesta és impedir que se celebri el partit, l'organització ha aclarit: "Amb presos, exiliats, sense autodeterminació ni plenitud de drets fonamentals, no hi ha normalitat. El 18, el Clàssic el jugarem tots".

Crida al Barça i al Madrid

El passat 21 de novembre , el Tsunami ja va descartar algunes possibles accions com l'exhibició d'una pancarta, reivindicació habitual al Camp Nou. "Tsunami Democràtic no proposa l'exhibició d'una pancarta sinó fer evident, a les grades i al camp, la situació d'excepcionalitat que viu el país", van dir a través de Twitter.

A més, també van demanar no només la implicació en el conflicte del FC Barcelona sinó també del Real Madrid: "La crida al diàleg és un valor universal assumit per una majoria social. També ho hauria de ser pel FC Barcelona i el Reial Madrid CF".