L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, no descarta un pacte entre el PSC i JxCat a la Generalitat, repetint així la formula de la Diputació.

En una entrevista al programa No ho sé de RAC1, Marín ha indicat que "primer ha de parlar la ciutadania. A partir d’aquí, si és necessari, i hi ha voluntat d’arribar a acords, (el pacte amb JxCat) ja s’ha produït a l’àmbit local". 

Sobre aquest tema, ha insistit en "la necessitat d'aprovar els pressupostos i normalitzar el treball institucional" i, per tant, ha criticat les formacions polítiques que "pensen més en les eleccions que en la gestió"; "alguns pensem més en tirar endavant i tornar a la normalitat". 

Marín també s'ha referit a la trobada que va mantenir aquest divendres amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la seva visita a Barcelona. L'alcaldessa ha manifestat el seu optimisme amb el diàleg: "Sé que trigarà temps, però en algun moment hem de començar, i ahir es va iniciar un escenari molt diferent al dels últims dos anys".

En la mateixa línia, Marín ha assegurat que Sánchez està satisfet amb les trobades i ha subratllat que feia massa temps que no es veia la imatge de diàleg entre els dos presidents: "ara s'obra un camí que entenem que finalitzarà amb el que necessitem, la resolució del conflicte".

Finalment, quan falten pocs dies perquè arrenqui el Mobile World Congress, l'alcaldessa de l'Hospitalet no ha negat el neguit que ha generat el fet que LG i Ericsson hagin anunciat que no participaran al Congrés per culpa del coronavirus.