L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha formalitzat la petició per anar a declarar davant el jutge que investiga les presumptes irregularitats al Consell Esportiu de la ciutat.

Fonts properes a Marín han confirmat a l'ACN que també ha demanat personar-se a la causa. L'alcaldessa ha fet aquest pas després que la setmana passada la policia espanyola la detingués per una suposada desviació de subvencions públiques.

Marín va declarar durant tres hores davant la Unitat de Delinqüència Econòmica (UDEF) com a investigada policialment per prevaricació, malversació de diner públic i omissió del deure de perseguir un delicte. Un cop demanada la compareixença al jutjat, no hi ha un termini marcat per a què el magistrat la citi.

La posició del PSOE

El secretari d'Organització del PSOE, José Luís Ábalos, va explicar aquest dilluns que la seva formació esperarà a que "s'aclareixi" el cas que afecta l'alcaldessa de l'Hospitalet abans d'adoptar una decisió sobre la seva continuïtat a l'Executiva dels socialistes espanyols, de la qual forma part com a vocal.

En roda de premsa a Ferraz, Ábalos va explicar que la pròpia Marín va posar el càrrec a disposició de la direcció, tot i que per ara els socialistes espanyols consideren que no és el moment d'adoptar decisions. "De moment, per la informació que ens ha remès no sembla que l'afectin responsabilitats directes", va sentenciar.

Ábalos va indicar que des del primer moment en què es va conèixer la detenció de l'alcaldessa i també presidenta de la Diputació de Barcelona el PSC va informar el PSOE de la situació i la direcció dels socialistes espanyols va demanar a Marín que aportés per escrit informació sobre el cas i sobre la seva situació judicial.

"El Consell no depèn de l'Ajuntament"

Segons Ábalos, Marín "va posar a disposició" del partit la seva presència al plenari de l'Executiva Federal, però de moment la direcció no ha adoptat la decisió d'apartar-la. Segons Ábalos, la cúpula dels socialistes espanyols ha constatat que el Consell Esportiu de l'Hospitalet –l'origen del cas- "no depèn de l'Ajuntament", sinó que és una entitat subvencionada.

Per aquest motiu, de moment el PSOE resta "a l'espera que les diligències i actuacions ens aclareixin en quina situació queda Núria Marín, perquè no ho tenim clar", i actuarà "en funció de l'avenç que puguin tenir les diligències, que de moment son de caràcter policial".

"Adoptarem les decisions que haguem d'adoptar quan hi hagi claredat, i no és el cas", va dir Ábalos, perquè "de moment per la informació que ens ha remès no sembla que l'afectin responsabilitats directes".