La imputació que pesa sobre Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, no li ha impedit entrar en campanya per donar el seu suport al candidat del PSC, Salvador Illa. En un acte telemàtic celebrat des de la seu partit i centrat en la política municipal, Marín ha carregat contra la Generalitat i ha assegurat que els alcaldes s'han sentit "molt sols" durant el procés.

Marín es troba imputada per la causa sobre la presumpta caixa B del Consell Esportiu de l'Hospitalet. Va ser el passat mes de desembre quan va ser detinguda per la policia espanyola i posada en llibertat provisional. L'alcaldessa socialista està acusada pels delictes de malversació i d'omissió del deure de perseguir un delicte, concretament pel suposat desviament de les subvencions que rebia, de l'ajuntament i la Generalitat, el Consell Esportiu -entitat privada que presidia un dels regidors socialistes de l'ajuntament-  per a finalitats particulars. Els investigadors calculen que es podria haver malversat fins a mig milió d'euros

"Si hi ha alguna institució que no ha fallat han estat els ajuntaments, malgrat les lleis que no han ajudat. Podem parlar de les beques menjador, l'atenció a les persones grans... La Generalitat no ha tingut les persones com a prioritat perquè tenien altres objectius. Hem fet el que hauria d'haver fet la Generalitat perquè els ciutadans només ens tenien a nosaltres", ha dit en referència als alcaldes.

Núria Marín - PSC

Foto: PSC

A més, Marín també ha volgut fer gala de la seva gestió com a presidenta de la Diputació i ha recordat el pla de xoc de 100 milions d'euros pels ajuntaments contra les restriccions de la pandèmia i el pla d'inversió de 270 milions per als pròxims tres anys. De fet, aquest anunci ja es va fer ahir en una roda de premsa que ha estat denunciada per ERC a la Junta Electoral de Barcelona, per presumptament haver violat LOREG, la qual prohibeix qualsevol acte d'un poder públic que faci referència a mèrits aconseguits.

Illa reivindica el paper del govern espanyol

Fent èmfasi en la crítica a la Generalitat, Illa ha qualificat els últims mandats de governs independentistes "d'anys de bloqueig" i ha criticat "les retallades i els impagaments dels serveis municipals". Contraposant aquesta "mala gestió", Illa ha reivindicat el paper del govern espanyol -del qual ell ha format part com a ministre de Sanitat. "Hem fet la major mobilització de recursos públics de tota la història de nostre país", ha dit tot i que l'Executiu no ha mobilitzat ni un euro en ajudes directes als sectors afectats.

salvador illa - psc

Foto: PSC

El candidat socialista també ha acusat el Govern de "falta d'iniciativa" i ha assegurat que els alcaldes del seu partit han actuat "sense grandiloqüències però amb efectivitat". "No hi ha cap partit que tingui un full de serveis com el que tenim nosaltres", ha afegit fent una crida a formar "una coalició entre la Generalitat i els ajuntaments". En clau del procés, Illa ha assegurat estar "fart de bàndols" i de la divisió que, al seu parer, ha fet l'independentisme entre "bons i mals catalans".

A mode de conductor de l'acte, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha reclamat tenir "un aliat" per al món local a la plaça Sant Jaume acusant l'actual Govern de no preocupar-se "pels problemes dels catalans". Segons ha denunciat, la Generalitat no ha dedicat ni un euro a barris vulnerables pels 1.500 milions -ha contraposat- que van dedicar els governs del PSC.

Molins de Rei, Cunit i Bossòst

Acompanyant Illa hi havia tres alcaldes més: el de Molins de Rei, Xavi Paz, la de Cunit, Dolors Carreras, i el de Bossòst (Vall d'Aran), Amador Marqués. Paz ha acusat la Generalitat de "deixadesa de funcions en el finançament dels ajuntaments", Carreras ha assegurat que no té "cap dubte" que Illa serà president de la Generalitat i Marqués ha fet una crida al "retrobament institucional".