El Suprem, més concretament la Sala Penal que jutjarà els 12 líders independentistes de promoure la independència de Catalunya, ha acordat que l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy sigui cridat com a testimoni a la vista oral. Així ho explica El Español, que assegura que, alguns advocats defensors i l'acusació popular que exerceix Vox ho haurien demanat.

Rajoy apareix citat en els escrits d'acusació i defensa en diversos moments crítics, com en l'aplicació de l'article 155 i també en les reunions amb el president Carles Puigdemont.

Puigdemont no declararà com a testimoni

La Sala no ha accedit al fet que Puigdemont declari com a testimoni. Els magistrats consideren que la seva condició de processat en la mateixa causa que es jutja és incompatible amb una declaració com a testimoni. Les defenses havien demanat la testifical del president per videoconferència, com així ho haurien fet també amb la secretària general d'ERC Marta Rovira, però tampoc no ha estat acceptada, segons exposa El Español.

El digital recull que sí que seran citats l'exmajor dels mossos Josep Lluis Trapero, que no està acusat en aquest procediment i l'autor de la ja coneguda Moleskine del 'procés', Josep Maria Jové.