El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, no pensa dimitir per impedir que es voti la moció de censura que ha presentat el socialista Pedro Sánchez per fer-lo fora de la Moncloa, per entendre que "no serviria de res", segons fonts de la Moncloa i el PP.

La dimissió de Rajoy “no beneficiaria ni l’interès general ni els interessos del PP”, ha rebatut Cospedal, que ha vist males intencions en el rumor de renúncia del president espanyol. En aquest sentit, Cospedal ha recordat que, en cas que dimitís, l'aritmètica

Rajoy, que aquesta tarda no ha acudit a la sessió vespertina del debat de la moció de censura que s'està celebrant al Congrés, sí que té previst acudir aquest divendres a la votació de l'esmentada moció, han confirmat fonts de l'Executiu.

El mateix Rajoy ha deixat clar aquest dijous durant la seva intervenció al ple del Congrés que no pensa dimitir. "En democràcia un dirigent polític se'n va quan ho diuen els electors o quan ho diu la Cambra i per això estic jo avui aquí", ha assegurat.

D'aquesta manera, ha rebutjat la petició del líder socialista, Pedro Sánchez, que fins i tot en tres ocasions l'ha animat a dimitir abans que es voti la moció de censura. És més, Rajoy ha dit que per què ha de dimitir ell quan té la confiança tant del Congrés com dels votants. "No li sembla que el raonable és que dimiteixi quan perdi alguna d'elles?", ha abundat.

Ho ha comunicat a persones properes

El cap de l'executiu ha traslladat a persones properes del PP que no té previst presentar la seva dimissió, han assenyalat a Europa Press fonts populars. El seu argument és que no serviria "per a res", ja que, una vegada que es quedi com a president en funcions, caldria celebrar un debat d'investidura i articular una majoria parlamentària.

Fonts populars admeten que en aquest moment no donen els números perquè un candidat del PP pugui sortir investit president del Govern espanyol, en un debat en el qual competiria amb el socialista Pedro Sánchez, que, segons afegeixen, podria sumar els mateixos suports que ha reunit en la moció de censura i ser investit fins i tot en primera votació.

A Moncloa apunten un escenari similar i reconeixen que Mariano Rajoy no guanya "res" presentant la seva dimissió. "Per a què?", es pregunten. Altres fonts de l'executiu admeten que si fan fora el PP del Govern, això facilitaria el discurs del PP en els propers mesos, en els quals s'obrirà un escenari preelectoral i Sánchez haurà de gestionar des de la seva debilitat parlamentària.

La majoria dels ministres i diputats del PP han escoltat des de l'hemicicle la intervenció del portaveu del PNB, Aitor Esteban, que ha confirmat des de la tribuna d'oradors que la seva formació donarà suport a la moció de censura contra Rajoy. Les cares dels parlamentaris populars no podien ocultar la desolació.