La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha expressat avui la seva "preocupació" des del punt de vista personal per la vaga de fam iniciada per Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn per denunciar el bloqueig dels seus recursos d'empara  al Tribunal Constitucional, però ha subratllat que no farà variar el criteri del ministeri públic.

Segarra ha recalcat que la fiscalia, que va acusar de rebel·lió als dirigents independentistes processats al Tribunal Suprem, seguirà actuant sota els principis de legalitat i conforme a dret.

María José Segarra ha incidit que el Tribunal Constitucional ja ha assenyalat que "els temps són els normals" i ha recordat que la vaga de fam de les persones a la presó és una situació que ja està prevista i contemplada en la doctrina del tribunal de garanties des de l'any 1990, després de la protesta de presos dels Grapo.

La fiscal general ha volgut deixar clar que "a Espanya no hi ha presos polítics". Per respecte a la independència judicial ha rebutjat respondre a la pregunta de si la presó preventiva dels processats pel cas 1-O dura ja massa temps i ha evitat també parlar d'un hipotètic futur indult. "No farem justícia ficció", ha afirmat recordant que primer ha d'haver una sentència ferma.