L'exministre d'Afers Estrangers i diputat del PP, José Manuel García Margallo, ha opinat avui que "caldrà fer un joc d'equilibris extraordinàriament difícil" per garantir la governabilitat a Andalusia, a causa de la doble aliança del seu partit amb Ciutadans i amb Vox.

En declaracions a TV3, Margallo ha assenyalat que "a Andalusia, aquesta espècie de 'ménage à trois' no serà res senzill. Ciutadans no ha signat el pacte (entre PP i Vox), ni tan sols s'han assegut a negociar. Caldrà fer un joc d'equilibris extraordinàriament difícil" en nom de la governabilitat, ha dit l'exministre.

A més, ha afirmat que els termes en els quals està redactat l'acord del PP amb Vox "no aixeca alarmes", després que el partit de Santi Abascal plantegés unes mesures inicials que per al PP no eren "acceptables". Ha precisat, això no obstant, que "el que preocupa és com funcionarà un govern basat en dos acords diferents", com el subscrit d'una banda amb Ciutadans i per un altre amb Vox.

“Canvi històric”

Malgrat admetre que això "no serà senzill", ha posat en valor el "canvi històric" a Andalusia que ha suposat el "desmantellament d'un règim".

Després del pacte del PP amb Vox a Andalusia, Margallo creu que s'obre la porta a futurs acords entre aquests dos partits i amb Cs a nivell municipal i, també, a escala espanyola, perquè "la realitat ens ha portat a una dinàmica de blocs".

Ha defensat que el PP ha de "mirar cap a l'esquerra", perquè Ciutadans no ocupi l'espai de centre i, també, "cap a la dreta" després del sorgiment de Vox.