La mare d'Adrià Carrasco –el jove del CDR d'Esplugues exiliat a Bèlgica-, Núria Tarrés, ha intervingut en l'acte de la Diada i ha afirmat que el seu fill ha hagut de marxar a Bèlgica "cercant la seguretat i la justícia que aquí no té". "Quina injustícia, quina brutalitat i quina vergonya", ha exclamat Tarrés, que ha dit que "no ens guanyen quan ens tanquen, ens confinen o ens empenyen a exiliar-nos; ens guanyen quan ens injecten el verí de la por i ens aturem, ens desmobilitzem".

Per això, Tarrés ha fet una crida a la mobilització permanent perquè considera que "és la clau que ens permetrà obrir les portes que ens portin al final d'aquest fosc túnel, on ens espera un país lliure".

Tarrés ha fet un emotiu discurs sobre el seu fill, Adrià Carrasco, a qui, segons ha denunciat, "s'acusa de terrorisme per haver defensat pacíficament la justícia, la llibertat, la República i la independència". "Viure la injustícia desproporcionada, aleatòria i el surrealisme de l'exili fa molt mal, però us puc assegurar que la combinació de por i dolor és devastadora i demolidora i això és el que volen", ha expressat Tarrés. 

La mare de Carrasco ha dit que el seu fill i la Tamara –la integrant dels CDR investigada per l'Audiència Nacional- són els "caps de turc triats aleatòriament entre les bases". Segons ha denunciat, "volen passejar els seus caps pels carrers i que ens tanquem a casa atemorits". En aquest sentit, Tarrés ha afirmat que "el dolor ens l'empassem i a la por li plantem cara". 

De la seva banda, una representant dels CDR, Eulàlia Coronas, també ha pujat a l'escenari de Palau Reial per reclamar que es faci efectiva la República catalana. "Ja estem fartes de simbolismes, vam votar i vam guanyar, feu efectiva la República catalana", ha exigit Coronas. En aquest sentit, aquesta integrant dels CDR ha animat la gent a sortir al carrer en una tardor que es preveu "calenta". Alhora, Coronas ha cridat a la "desobediència als despatxos" i ha recordat el lema El poble mana, el govern obeeix.