La dona del president Carles Puigdemont, Marcela Topor, ha confessat al diari nord-americà The Sunday Long Read que "Res és normal quan tens el marit a l'exili". Topor recorda la votació del referèndum, quan ella i el seu marit van anar a votar a una altra localitat per no trobar-se amb la policia espanyola que "ens esperava a Sant Julià de Ramis", "sona com si fos una pel·lícula però és cert", explica la dona del president als lectors.

Topor reconeix que ella és "afortunada" i es compara amb les parelles dels presos i les preses polítiques. Tot i això, intenta no pensar en quant temps durarà l'exili: "Ningú t'ensenya això, no hi ha una guia que expliqui com viure amb el marit a l'exili".

Topor relata com va ser quan Puigdemont es va convertir en president de cop i volta i la premsa espanyola va carregar contra ella (fins i tot la van titllar de bruixa per ser romanesa): "Soc l'esposa del president, li volen fer mal a través meu. Qualsevol cosa que puguin fer per desestabilitzar-lo és bo per ells", lamenta.

Durant l'entrevista, la dona del president parla de l'endemà de la declaració d'independència del 27 d'octubre, quan el seu marit va passejar per Girona abans de marxar a l'exili: "Hi havia una sensació d'impotència, de buit, veus com el teu país t'aplaudeix però tens davant un Estat que no et consentirà res, per tant decideixes marxar a l'exili". Uns dies més tard marxaria a Brussel·les.