Marca España ha desembarcat a Argentina, amb un suplement de 4 pàgines al diari Clarín promogut per l'administració espanyola, que dibuixa unes excepcionals oportunitats de col·laboració entre els dos països pel fet "comparteixen un destí iberoamericà comú". Clarín és el principal diari argentí i Marca España hi pronostica oportunitats d'inversió.

El suplement comença amb un article de l'ambaixador espanyol a Argentina, Estanislao de Grandes Pasqual, titulat "Ens uneix més que un idioma", on recorda els vaivens en les relacions des de la independència de l'any 1816. "El passat 9 de juliol es van complir dos segles exactes des que Espanya i l'Argentina van seguir rumbs diferents i, no obstant això, ambdues nacions -que tant han tingut i tenen en comú- mai han estat lluny l'una de l'altra en el pensament i el sentiment", assenyala.

Estanislao de Grandes insisteix que ara Espanya i l'Argentina estan fortament unides, i que hi ha el terreny abonat per encetar una nova etapa. "Ens uneix molt més que un idioma, una cultura i una sòlida identitat comuna que es manifesta en tots els àmbits imaginables. Compartim una destí iberoamericà comú, la indeleble empremta i vocació europees de la societat argentina i uns mateixos principis i valors universals -de solidaritat internacional i respecte als drets humans- des dels quals afrontar els desafiaments del segle XXI".

Espanya, desconeguda

 

L'alt comissionat de la Marca España, Carlos Espinosa de los Monteros, assegura en un altre article adreçat als lectors argentins, que Espanya ha canviat de cap a peus. "En els últims anys, Espanya ha canviat de forma tan vertiginosa que pot resultar una autèntica desconeguda per a molts que, per tot el món, segueixin ancorats en tòpics i estereotips que no es corresponen amb la realitat", indica. Complementa l'article una explicació de les activitats de Marca España.

La resta d'articles lloen l'obertura econòmica de l'Argentina, i recorden que Espanya és el segon país inversor al país sud-americà. I subratlla el lideratge espanyol en matèria de construcció.