Tot i el rum-rum originat en els darrers dies, i que va in crescendo amb el pas de les hores, sobre un possible pacte anti-Maragall a l'Ajuntament de Barcelonal'acaldable republicà es mostra tranquil. En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, quan tot just s'han posat en marxa els equips negociadors d'ERC i els comuns, Ernest Maragall ha tornat a qualificar d'"inversemblant" que Colau es presenti a l'alcaldia amb els vots del PSC i Manuel Valls i s'ha mostrat confiat que arribaran a un acord amb Barcelona en Comú.

Maragall ha assegurat que les converses, tant amb els comuns com amb JxCat, van en la "bona marxa i direcció" i ha insistit que en les properes hores enviarà als equips negociadors un primer document de treball. Preguntat per les declaracions contradictòries d'aquest passat dimecres, quan ell va afirmar que Colau acceptava negociar fer-lo alcalde i els comuns ho van desmentir assegurant que no s'havien posat noms sobre la taula, Maragall ha defugit la polèmica i ho ha qualificant de "mal entès". " No és moment de parlar de contingut ni càrrecs", ha al·legat. Tot i això, sí que ha insistit en què ell és el guanyador de les eleccions i que, per tant, li correspon a ell iniciar les negociacions.

En el marc d'aquestes negociacions, on Maragall també vol que hi tingui un paper JxCat, l'alcaldable viatjarà aquest divendres a Madrid per veure els presos polítics. Allà, es reunirà primer amb Carme Forcadell i Dolors Bassa, a la presó d'Alcalà Meco, i tot seguit anirà a Soto del Real, on primer es veurà amb el president del partit, Oriol Junqueras, i després amb l'alcaldable de JxCat, Joaquim Forn. En aquesta última trobada hi haurà també la número dos de Forn, Elsa Artadi

Les declaracions de Maragall arriben després d'una primera reunió amb Artadi i Colau, que va tenir lloc aquest dimecres, i en mig d'especulacions creixents sobre què farà Ada Colau amb els vots "sense contrapartides" de Manuel Valls. De moment, l'actual alcaldessa continua tirant pilotes fora i no aclareix si els acceptarà en cas que no sigui possible un pacte amb ERC i el PSC. Un pacte que de moment no és possible perquè Maragall vol que el tercer aliat sigui JxCat i exclou els socialistes.